Фондация „ИСКАМ БЕБЕ“ и Дерматологична клиника „REVERSE“

Според последни изследвания на Световната здравна организация (СЗО) от 2021 г. броят на бременностите, завършващи с цезарово сечение, продължава да се увеличава в световен мащаб. Една на всеки пет жени (или около 21%) ражда със секцио, като прогнозите сочат, че до 2030 г. се очаква процентът да се увеличи до 29% или да достигне една трета от ражданията. Статистиката показва, че днес в някои страни (Доминиканска република, Бразилия, Кипър, Египет и Турция), цезаровите сечения надвишават броя на вагиналните раждания.

Препоръката на СЗО е цезаровото сечение (секцио) да се извършва само при строго установени медицински причини, поради които са застрашени животът на майката или бебето и налагат оперативната намеса. Възможните усложнения – обилно кървене или тежка инфекция, бавно възстановяване, забавяне или дори възпрепятстване на кърменето (заради липсата на първи контакт „кожа в кожа“), са част от физическия регистър, но секциото може да окаже влияние и върху емоционалното и психологическо възприятие, което жените имат за себе си. Белезите след оперативната намеса често са обект на личен дискомфорт, неувереност и дори будят чувство на срам и вина в част от майките, които са родили оперативно.

Раждането е възможно най-емоционалният момент от живота на всяка жена, но не всички имат възможност да го изживеят красиво. А всяко дете заслужава да бъде родено красиво!

Ето защо Дерматологична клиника „REVERSE“ в партньорство с фондация „Искам бебе“ стартират съвместна благотворителна кампанията „Родени красиво“, в която могат да участват жени, преминали или преминаващи през травмиращо физическо възстановяване на кожата след цезарово сечение.

По време на кампанията екипът от дерматолози на клиника REVERSE от сектор REVERSE Body ще се погрижат за всички дами, които носят с емоционална тъга на белезите след секцио и искат да заличат оперативните следи от раждането.

Цел на кампанията

Целта на кампанията ни е да популяризираме диагностиката и лечението на настъпващите промени по кожата в резултат на бременност, възможността за възстановяването на кожата след бременност и раждане и в частност за коригиране на белезите по кожата след секцио.

Индикации – кампанията е насочена към жени, които са родили по оперативен път, което се е наложило поради патологична бременност или усложнения в периода на родоразрешението.

Очаквани резултати – осъществяване на консултативни прегледи и изработване на план за лечение на белези след оперативно раждане, информиране на максимален брой жени, преминали през патологична бременност за необходимостта от навременна намеса с оглед оптимален резултат.

Условия за участие:

  • Имате нежелани белези в следствие от цезарово сечение след патологична бременност или усложнения, възпрепятстващи нормалното раждане
  • Кандидатствайте в кампанията ни, като разкажете своята история и я изпратете на info@iskambebe.bg и info@reversesofia.com  – от 16 май до 16 юни 2022 г.
  • На 21 юни 2022 г., чрез жребий, в присъствието на екипа на Клиника REVERSE и представители на фондация ИСКАМ БЕБЕ ще бъдат изтеглени имената на 10 от участничките, които ще получат пълен дерматологичен пакет за лечение на белези след оперативно раждане.
  • Всички жени, които заявят участие в кампанията „Родени красиво“ ще получат безплатни консултации за проблема си.
  • Десетте най-интересни истории ще бъдат публикувани в списание „Искам бебе“ и на онлайн медиите на фондацията.
  • За допълнителна информация по кампанията – Дерматологична клиника „REVERSE”, телефони: +359 2 465 19 30 и +359 89 847 7308;

Ако можем да перифразираме израза, че нищо не е по-важно от начина, по който сме се родили, бихме казали, че нищо не е по-важно от това, че всички се раждаме красиво!

Станете част от кампанията на Дерматологична клиника „REVERSE“ и Фондация „Искам бебе“ и се запишете за участие в инициативата ни, ако носите нежеланите белези след цезарово си сечение и искате да ги излекувате и заличите!