Лекарите в България са дигитално активни – 8973 от медицинските специалисти у нас са участвали в различни виртуални активности в здравната платформа CredoWeb през последните 12 месеца. Това обяви д-р Кунчо Трифонов, управител на HealthPR и водещ анализатор на процесите в здравеопазването и фармацията в рамките на конферецията Pharma NеxtGen.  

д-р Кунчо Трифонов, управител на HealthPR

Д-р Трифонов представи подробен  анализ на поведението на медицинските специалисти, базиран на реални интеракции в платформата CredoWeb. Според данните 4270 са медицинските специалисти, които месечно четат, коментират и участват активно в различни професионални дискусии в Credoweb.

За сравнение в Германия дигитално активните лекари са едва 10%, отбеляза д-р Трифонов.

Онколозите, следвани от дерматолози и ендокринолози са най-активни в специализираното дигиталното пространство, обясни д-р Трифонов. След тях са педиатри, акушер-гинеколози и невролози, показват данните.

Данните показват, че в регионален план първи са лекарите в Бургас (44,76%), следвани от София (42,51%), Пловдив (41,98%), Стара Загора, Плевен и Варна.

Според анализа лекарите демонстрират все по-голям интерес към интерактивните форми на комуникация, съдържащи специфично за тяхнат специалност съдържание и комуникация с водещи специалисти.

Повече информация можете да откриете тук.

Pharma NextGen е събитие, насочено към професионалистите във фармацевтичната индустрия, които имат желание да обменят мнения и опит с постоянно променящите се тенденции и практики в тяхната сфера. Еднодневната конференция предложи доклади, коментари и други експертни материали. Крайната цел на организаторите от дигиталната здравна платформа CredoWeb e да подпомогнат положителната промяна в индустрията и да стимулират ценните ползи, които дигитализацията може да предложи.