И това ще мине

ГЛЪТКА ВЪЗДУХ

ЗНАЕХТЕ ЛИ, ЧЕ…

ABBVIE – ALLERGAN – ТHE MERGER OF 2020

БЕБЕТАТА НА 2020

AbbVie Junior

ГЛЪТКА ВЪЗДУХ

Виртуален музикален поздрав за възрастни хора по време на пандемия

Момиче изпълнява музикални поздрави и желания на възрастни хора, настанени в домове и центрове от семeен тип. В момента те са в изолация, заради пандемията от Covid-19. Емоцията и за двете страни е неописуема.

Още четете ТУK >

„Поезия в метрото“ 2020 – започна петото издания на метро-читалнята

До 20 декември 2020 г. пътуващите в софийското метро могат да четат стихове на 13 европейски автори, сред които и българката проф. Амелия Личева. Произведенията (в оригинал и на български език) са поставени във вагоните на метрото и на табла на метростанция „Орлов мост “.

Още четете ТУK >

Идеи за игри у дома, с които да стимулирате развитието на малките деца

Креативни идеи за игри с детето вкъщи – светът на забавлението е необятен, дори когато физическото пространство е ограничено. Предварително се извиняваме на всички родители за тези идеи – писани са от човек, който няма деца😊

Пресъздай любим герой

Използвайте различни платове, дрехи, шалове и всичко, което ще ви помогне да направете заедно с детето костюма на любимия му герой.

Семеен оркестър

За музикална фиеста в домашни условия може да направите от безопасни предмети музикални инструменти. Сложете копчета или мъниста в празна бутилка/буркан и я затворете – вече имате маракас. Обърнете с дъното нагоре нечупливи купи, тенджери и тигани, за да направите комплект барабани в кухнята си. За палки децата могат да използват дървени прибори. На малките рок звезди ще бъде много забавно да изследвта различните звуци, които може да произведе с тези инструменти.

Съревнование с препятствия

Направете си трасе с препятствия от по-леките мебели, възглавници и играчки — всичко, което е безопасно и меко. Предизвикайте детето да премине между тях без да ги докосва или възможно най-бързо.

Още четете ТУK >

ЗНАЕХТЕ ЛИ, ЧЕ…

Чудати факти за медицината

Първоначално в моргите е имало само живи хора

Първоначално моргата е била сектор в затворите, където надзирателите наблюдават, изследват и запомнят лицата на новопристигналите затворници. По-късно тези сектори започнали да се използват за съхраняване на телата на неизвестни и непотърсени хора, така че минувачите да ги виждат и разпознават.

Най-широкоразпространеният цвят на човешките очи е кафяв, но всъщност всички хора имат сини очи

Само 17% от хората на Земята имат сини очи, докато кафявото е най-популярният цвят на очите. Първият слой на ириса на новороденото няма пигмент – очите на повечето бебета имат синкав оттенък, а цветът като цяло не се счита за постоянен до 11-годишна възраст. По-просто казано, всички хора първоначално имат сини очи и дори кафявите очи са всъщност сини. Лазурният цвят просто е скрит зад слоя кафяв пигмент. 

Големият бюст на пациентка е в основата на изобретяването на стетоскопа 

Френският лекар и анатомик Рене Лаенек измислил стетоскопа през 1816 г., след като не можел да чуе сърцето на млада дама. По онова време сърцето и белите дробове били преслушвани само с докторско ухо, поставено върху гръдния кош. Пречката накрала д-р Лаенек да си спомни за акустичен феномен от детството му – ако сложите ухото си от едната страна на дървена цепеница, ще чуете звука от потропването с игла в другия край на дървото. Лаенек направил фуния от хартия и с помощта на това просто устройство успял да чуе сърцето на знойната девойка. По-късно лекарят подобрява устройството си, а през ХХ век благодарение на други специалисти стетоскопът получава модерния си вид.

Още четете ТУK >

AbbVie – Allergan – Тhe merger of 2020

Магдалена Маринова
Sales Program Coordinator at Allergan Aesthetics

Най-много харесвам в работата си: Постоянния контакт с хора на международно ниво и колко позитивни са колегите ми!
Пожелание в професионален план като част от АбВи: Да бъдем един екип, който постига целите си на международно ниво. Също така и екип, който създава иновативни кампании, които ни открояват от конкуренцията.
Какво трябва да знаят колегите за мен: Обожавам природата и спорта – това са две неща, без които не мога!

Ивайло Великов
Продуктов специалист

Най-много харесвам в работата си: Неограничените предизвикателства, разнообразието и научаването на нови неща и не на последно място прекрасният екип, защото всички успехи, които ни карат да се чувстваме добре са благодарение на силния екип.
Пожелание в професионален план като част от АбВи: Преди всичко си пожелавам здраве за да мога пълноценно да се насладя на работата си, като част вече от АбВи. Пожелавам си по-големи успехи от сегашните, изпълнени таргети, нови клиенти и да оставя трайна следа, като успешен служител в компанията.
Какво трябва да знаят колегите за мен: Мога да кажа за себе си, че съм с артистична душа.

Десислава Грошева
Маркетинг експерт – продуктов специалист

Най-много харесвам в работата си: Динамиката и високите изисквания на пазара.
Пожелание в професионален план като част от АбВи: Много поводи за празнуване на постигнати успехи, възможности за споделяне на опит, професионално развитие.
Какво трябва да знаят колегите за мен: Ценя искрените взаимоотношения. Ще се радвам тук да срещна нови приятели.

Соня Коларова
National Sales & Marketing Manage

Най-много харесвам в работата си: Моята работа е моята страст. Аз съм истинска щастливкa, защото съм част от The Dream Team и работя за лидера в естетичната медицина – Allergan Aesthetics.
Пожелание в професионален план като част от АбВи: Като част от голямото семейство на АбВи бих искала да усъвършенствам моите професионални знания и умения и с това да допринеса за просперитета на компанията.
Какво трябва да знаят колегите за мен: Въпреки предизвикателствата на живота, аз съм винаги позитивно настроена. Знам, че когато вярваш в себе си, няма невъзможни неща! Чудесата се случват на тези, които вярват в тях. 

БЕБЕТАТА НА 2020

AbbVie Junior

УСМИХНИ СЕ – Катерина (дъщеря на Теодора) и Татяна (дъщеря на София)

Коледна песен от Ния (дъщеря на Димитрина Мусиевска)

X